De omgeving van Oostvoorne staat bekend als een omgeving met vele prachtige wandelroutes door de natuur. Met name rondom het Oostvoornse Meer zijn verschillende natuurschone wandelroutes te vinden. Door de gevarieerde flora en fauna raakt u nooit uitgekeken op deze routes.

Het Oostvoornse Meer zelf is een diep meer wat maakt dat er veel (sport) duikers hun sport beoefenen. Het water is brak en rijk aan veel verschillende dier en vissoorten. Dit, gecombineerd met veel watersportliefhebbers zoals wind en kitesurfers en zeilboten maakt dat er ook op het meer zelf veel te zien is.

Wandelroutes Oostvoornse Meer

Alle natuurliefhebbers kunnen bij het Oostvoornse Meer hun ei kwijt. Een voorbeeld is het Groene Strand, een zeer bijzonder aanzicht. Loop daarna verder vanaf het Groene Strand over de Dam en bekijk links de Slikken van Voorne en rechts het Oostvoornse Meer.

Het is nu ook mogelijk om linksaf te slaan naar de vogelhut De Bonte Piet. Hierna kunt u uw wandeling rondom het Oostvoornse Meer vervolgen en geniet hierbij vooral van de vele soorten planten en dieren die u tegenkomt.

Wandeling met gids

Bij Paviljoen de Duinrand bieden wij ook de mogelijkheid aan om met een gids die alle verstand van de omgeving heeft een wandeling te maken rondom het Oostvoornse Meer.

Het Zuid-Hollands Landschap nodigt u uit voor een mooie wandeling door de Voornse kustnatuur. De wandeling wordt voorafgegaan door een heerlijke lunch in paviljoen De Duinrand, gelegen aan het Oostvoornse Meer.

Voor een bedrag van € 22,00- per persoon vertrekt u met een volle maag onder begeleiding van een ervaren gids naar ons prachtige duingebied. Het is internationaal befaamd om de rijkdom aan plantensoorten en is aangewezen als Natura 2000-gebied. Tijdens de wandeling maakt u kennis met de diversiteit aan planten, vogels en landschappen.

Heeft u geen trek maar wilt u wel graag wandelen? Dat kan ook. U betaalt voor een wandeling met de gids dan € 8,- per persoon.